Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

З дружини втікача Шепелєва частково зняли обвинувачення

Четвер, 25 вересня 2014, 17:50

Печерський районний суд міста Києва частково зняв обвинувачення з одного із ключових свідків у справі "Родовід банку" – Галини Шепелєвої – дружини екс-депутата Олександра Шепелєва.

Про це свідчить ухвала суду, яка є в розпорядженні "Економічної правди".

Відповідно до документу, за зверненням адвоката з Шепелєвої частково були зняті обвинувачення у кримінальній справі.

Підставою для такого рішення, як вказується в ухвалі, послужила "бездіяльність прокурора під час здійснення досудового розслідування у кримінального впроваджені".

За зверненням адвоката, після трьох років слідства, у її справі закрили впровадження, а з майна, яке знаходиться в Києві за адресою провулок Рильського, 4 знято арешт.

Сама Шепелєва поки що не звільнена з-під варти.

Раніше Апеляційний суд Києва не задовольнив клопотання адвокатів Шепелєвої про зміну запобіжного засобу з тримання під вартою на заставу у 6,1 мільйона гривень. Жінку залишили під вартою в СІЗО.

Як відомо, Галина Шепелєва підозрюється у заволодінні коштами АТ "Родовід Банк" під приводом фіктивної оренди банком нежитлового приміщення у провулку Рильському в Києві.

На нерухомість та інше майно Шепелєва та його дружини було накладено арешт, загальна сума якого становить понад 85 млн гривень.

Самого Олександра Шепелєва звинувачують в махінаціях на більш ніж півмільярда гривень, замовному вбивстві банкіра та організації замаху.

 

Сам він заперечує звинувачення, але в 2012 році після порушення кримінальних справ, за якими йому світить довічне ув'язнення, разом з дружиною втік до Угорщини.

У березні його повернули в Україну і помістили в Лук'янівське СІЗО. В 5:30 6 липня він зник з тюремного блоку Лікарні швидкої допомоги в Києві.

Олександр Шепелєв - народний депутат України 6 скликання з листопада 2006 року. Обраний за списками Блоку Юлії Тимошенко.

В 2010 році був виключений з фракції БЮТ та перейшов до фракції Партії регіонів, звідки все ж згодом вийшов.

На виборах до Верховної ради 2012 року кандид балотувався в окрузі № 13 як самовисуванець, проте посів лише сьоме місце, зібравши 0,61% голосів виборців

Економічна правда 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування