Псевдо-"Марш миру" у Харкові: 20 людей і екс-нардеп затримані

Субота, 27 вересня 2014, 12:48

У Харкові на забороненому судом мітингу "Марш миру" затримали близько 20 активістів, в т.ч. - екс-нардепа від КПУ Аллу Александровську.

Про це повідомив глава МВС Арсен Аваков.

"Міліція затримала два десятки людей, які порушили заборону на цей антиукраїнський мітинг. В числі інших, затримали головну харківську комуністку, екс-нардепа Аллу Александровську. З криками і закликами "Україна не держава" їй треба розмовляти зі слідчим у райвідділі, а не балотуватися в український парламент", - заявив Аваков.

Як повідомляє у Facebook спільнота IT Sector, організатори акції вирішили на марш не приходити, "але присутніх ватників це не зупинило".

"Навіть після того, як перед учасниками акції зачитали постанову суду, розходитися вони не погодилися", - йдеться у повідомленні. 

"Трохи пізніше підтяглася і Алла Александровська, глава харківського відділення КПУ. Спеціально для неї ще раз було зачитано постанову суду, яку вона, нібито, не бачила. З часом міліція почала оточувати комуняк, а потім і зовсім заштовхувати їх в автобуси, що прямують до Київського райвідділу. Їх намагалися зупиняти активісти, між іншим, на чолі з Александрівською, яка і сама трохи пізніше виявилася в одному з них. Є затримані. На даний момент під "Зеркальной струей" залишилася тільки міліція", - повідомили очевидці.

Усі фото з Facebook IT Sector
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Як зазначили в облуправлінні МВС, незважаючи на заборону суду проводити представникам однієї з політичних партій масову акцію, її прихильники у кількості близька 100 осіб зібралися сьогодні в центрі міста.

"Представник виконавчої служби у супроводі працівників міліції довів учасникам заходу основні пункти судового рішення. Захід заборонено в цілях не допущення масових заворушень і через певну небезпеку для громадян. Працівниками міліції з учасниками зібрання було проведено бесіду про неприпустимість вчинення провокацій, порушення вимог суду та громадського спокою", - повідомили в МВС.

Раніше радник глави МВС Антон Геращенко заявив: у разі, якщо у кого то з провокаторів в Харкові на забороненому судом "Марші миру" буде помічено зброя і намір його застосувати, спецпідрозділу міліції та СБУ застосують зброю в рамках законом для знешкодження правопорушників.

"Я не раджу жителям Харкова, що піддалися раніше на провокаційні заклики, приходити сьогодні на вулицю Сумську з проросійською або сепаратисткою символікою", - підкреслив Геращенко.

Джерело відео - Радіо Свобода

Українська правда