Сікорські вважає, що ЄС має змусити Путіна поважати правила

Середа, 3 вересня 2014, 11:28

Євросоюз зробив замало для того, щоб зупинити Володимира Путіна і тепер мусить докласти всіх зусиль, щоб змусити його поважати міжнародне право.

Про це заявив в інтерв'ю Gazeta Wyborcza глава МЗС Польщі Радослав Сікорські.

"Боюся, що досі ми ухвалили менше, ніж мінімум, того, щоб дозволило повернути повагу президента Путіна до Європи. Чверті поточних санкцій рік тому, коли Росія почала економічний бойкот України, було б достатньо, якби ми їх тоді прийняли", - вважає Сікорські.

Він вважає, що переговори з Путіним не дали реальних результатів.

"Канцлер Німеччини має підстави почуватися розчарованою ставленням Росії. Німеччина взяла на себе відповідальність за переговори з президентом Путіним, за що ми повинні бути вдячні канцлерці Німеччини, але успіху, здається, немає. Це може означати, що або формула помилкова, або недостатньо аргументів", - заявив Сікорські.

За його словами, після обрання нового складу Єврокомісії, він очікує на "конретний план" виходу з української кризи, і "пропонування таких аргументів, які Росія муситиме сприйняти серйозно".

"Президент Путін назвав нас – Захід -, попри наші найкращі помисли суперником і ворогом. Мусимо врешті сприйняти це", - сказав Сікорські.

"Треба відповідати на те, що робить Москва. А вона зламала весь уклад міжнародних умов і правил. Росія поставила себе поза міжнародну спільноту", - додав він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...