Постачання електрики до Криму можуть повністю припинити

Середа, 3 вересня 2014, 14:57

Компанія "Укрінтеренерго" допускає повну зупинку поставок електрики в окупований Крим.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на повідомлення компанії.

Згідно з повідомленням, з 3 вересня обсяги перетікання потужності з енергосистеми України на півострів будуть обмежені до наступних лімітів:

- На час ранкового (з 8:00 до 10:00 за київським часом) і вечірнього (з 18:00 до 22:00 по кв) максимумів навантаження - до 300 МВт;

- В денній зоні - до 500 МВт;

- У нічний час (з 23:00 до 6:00 по кв) - до 600 МВт.

Це пов'язано з недостатнім забезпеченням палива на теплових електростанціях і дефіцитом гідроресурсів.

У разі, якщо ліміти не виконуватимуться споживачами Криму, компанія буде змушена повністю відключати лінії на півострів, зазначається в повідомленні.

Компанія уточнила, що підірвані терористами залізничні колії, переїзди і мости, зупинка декількох шахт у Луганській і Донецькій областях значно ускладнюють забезпечення енергооб'єктів України вугіллям марок "А" і "Т".

"Дефіцит палива і, як наслідок, дефіцит генерації електроенергії, призводить не тільки до порушення балансу між генерацією та споживанням електроенергії, а й до можливих відключень електропостачання населення на території України в моменти пікових навантажень", – йдеться в повідомленні.

Власне виробництво електроенергії на території АРК в 2013 році склало 1,171 млрд кВт-год, в той же період автономія спожила 7,128 млрд кВт-год.

У серпні видобуток вугілля в Україні в зв'язку з бойовими діями на Донбасі обвалився в два рази (на 3 млн 369,6 тис. тонн) порівняно з серпнем 2013 року – до 3 млн 492,1 тис. тонн.

Як відомо, у вівторок кримські ЗМІ повідомили про рішення України відключати електропоставки до Криму у вересні на шість годин щодня.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування