Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Порошенко розраховує, що домовленість з Путіним сприятиме переговорам в Мінську

Середа, 3 вересня 2014, 21:13

Президент України Петро Порошенко розраховує на те, що спільний з Росією План дій з врегулювання конфлікту на Донбасі може стати основою для консультацій Тристоронньої контактної групи, яка збереться 5 вересня у Мінську.

Про це повідомила його прес-служба за результатами телефонних консультацій з Федеральним Канцлером Німеччини Ангелою Меркель.

Співрозмовники обговорили зусилля президента України для досягнення миру на Донбасі. Порошенко висловив сподівання, що пропозиції щодо режиму припинення вогню будуть втілені всіма сторонами.

Глава української держави підтримав готовність російської сторони до реалізації спільного Плану дій з мирного врегулювання.

На переконання президента Порошенка, План дій повинен містити взаємні зобов’язання щодо режиму двостороннього припинення вогню, його моніторингу та верифікації з боку ОБСЄ, виведення всіх іноземних військ з території України, запровадження буферної прикордонної зони, звільнення всіх заручників та громадян України, що незаконно утримуються на території РФ.

Порошенко повідомив Меркель, що він розраховує на те, що такий спільний План дій може стати основою для консультацій Тристоронньої контактної групи, яка збереться 5 вересня у Мінську.

Наприкінці розмови Петро Порошенко та Ангела Меркель скоординували позиції напередодні Саміту НАТО, що відбудеться 4-5 вересня у Ньюпорті.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування