Скандальний заступник Яреми попросив поки відсторонити його від справ

Вівторок, 30 вересня 2014, 16:07

Заступник Генпрокурора Анатолій Даниленко попросив відсторонити його від виконання обов’язків на час розслідування фактів про погрози журналістам.

Про це повідомив генпрокурора Віталій Ярема на прес-конференції у вівторок.

"За дорученням президента призначено судове розслідування, до якого залучені працівники СБУ, які проведуть об’єктивне розвідування і дадуть вичерпну відповідь щодо подій (щодо Даниленка - ред)", - повідомив Ярема.

"Даниленко звернуся до мене з заявою, бо не хоче бути присутнім на роботі і виявив бажання, щоб його відсторонили від виконання обов’язків на час проведення службового розслідування", - додав Ярема.

Він також повідомив про розслідування Міністерством внутрішніх справ факту погроз журналістам, які займалися розслідуванням виведення родиною Даниленка з державної власності 140 гектарів водойм поблизу сіл Хлепча та Солтанівка Васильківського району Київської області через фірму "Солтанівка-каскад". Сюжет також розповідав про маєток пана Даниленка в селі Хлепча.

"Я переконаний, що є технічні можливості в даному разі встановити особу, яка погрожувала, якщо вона погрожувала", - сказав Ярема.

Він додав, що ГПУ буде користуватися тими даними, які надасть МВС.

"Але я переконаний, що по кожному працівнику прокуратури ви можете працювати відкрито, крім тих випадків, де це стосується таємниці слідства", - сказав Ярема.

Водночас, Ярема вважає, що проти генпрокуратури ведеться спеціальна операція з дискредитації.

"Чомусь зненацька з'явилася велика кількість публікацій щодо Даниленка, Баганця, моєї персони і моєї сім'ї. Тому я зробив висновок, що йде загальна операція по дискредитації працівників генпрокуратури", - сказав він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування