У РНБО побоюються, що російські війська перейдуть у наступ на Донбасі

Четвер, 4 вересня 2014, 13:39

Ситуація в зоні АТО залишається загрозливою, російські війська можуть перейти в наступ.

Про це на брифінгу в четвер розповів речник Інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко.

"Високою є ймовірність активізації військових дій підрозділів Збройних сил РФ та бандитів на пріоритетних для російської сторони напрямках в межах північних районів Луганської області та південних районів Донецької області. Мета цих дій – розширити території, підконтрольні російським терористам", - сказав Лисенко.

Українські військові перегруповуються та готові відбити чергову агресію, запевняє він.

Всього протягом доби ЗС України 22 рази вступали у вогневий контакт з російськими підрозділами та терористами в районах 16 н.п. У Донецькій області – Тоненьке,  Красногорівка, Дебальцеве, Мар’їнка, Верхньоторецьке, Нікітіно, Дмитрівка. У Луганській області – Весела Гора, Городище, Кам’янка, Золоте, Побєда, Валуйське, Плотина, Фащівка, Красна Талівка‏.

Тривають цинічні обстріли наших позицій та населених пунктів з території РФ. Протягом доби вогонь вівся в напрямку селища Станиця Луганська та міста Луганськ.

Росіяни обстріляли пункт пропуску "Красна Талівка" Луганської області. Вогонь вівся з села Прогной Ростовської області РФ.

"Після першого артобстрілу о 22:00 російський безпілотник провів розвідку району та залетів на територію України на 3 км. Після цього обстріли продовжилися, враховуючи те, що це вже не перший артобстріл цього пункту пропуску, який на даний момент офіційно не діє.

"Такими діями росіяни намагаються відтіснити прикордонників від лінії кордону на цій ділянці, проте підрозділи Держприкордонслужби продовжують його контролювати та обороняти", - заявив Лисенко.

Також артилерійських ударів по силам АТО з боку РФ завдано у районі сіл Дмитрівка та Побєда Новоайдарського р-ну Луганської області.

Лисенко нагадав, що Організація з безпеки та співробітництва в Європі підтвердила обстріл української території з боку Росії.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування