Порошенко ставиться до зустрічі в Мінську з "обережним оптимізмом"

Четвер, 4 вересня 2014, 23:24

Президент Петро Порошенко готовий зробити все можливе для зупинення війни на сході України за збереження територіальної цілісності України.

Про це він сказав на брифінгу після засідання комісії "Україна - НАТО" за участі глав держав і урядів країн-членів НАТО.

"Україна бореться за мир. Україна не була ініціатором війни. Україна є об'єктом агресії, і ми намагаємося зробити все можливе для негайного припинення агресії і вогню. Чому? Тому, що саме Україна платить найвищу ціну, кожен день втрачаючи життя солдат, мирних громадян, і я, як президент України, роблю все від мене можливе, щоб зупинити війну", - сказав Порошенко.

Разом з тим він підкреслив, що з обережним оптимізмом ставиться до зустрічі тристоронньої контактної групи щодо врегулювання ситуації на Донбасі за участю України, Росії та Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) в Білорусі 5 вересня.

Глава держави вважає, що негайне звільнення всіх заручників, утримуваних терористами, відновлення контролю на кордоні і виведення російських військ з території України є дуже складними питаннями для проведення політичних переговорів.

Порошенко нагадав, що питання суверенітету, територіальної цілісності і незалежності України не можуть служити темами для переговорів.

Українські новини

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування