Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Міноборони безпідставно звинуватило Kyiv Post у "кремлівській пропаганді"

П'ятниця, 5 вересня 2014, 12:56

Міністерство оборони звинуватило українське англомовне видання Kyiv Post у перекручуванні слів полковника медичної служби Віталія Андронатія щодо лікування українських військових у Німеччині.

Про це йдеться у редакційному повідомленні Kyiv Post.

У матеріалі видання мова йшла про те, що німецькі лікарі, всупереч обіцянню канцлера Ангели Меркель, прийняли на лікування не найважче поранених військових, запропонованих Україною, а тих, кого вибрали самі і хто потребував менш складного і коштовного лікування.

З українського списку з 22 осіб німці відібрали лише п’ятьох, а також взяли ще 15 за власними критеріями зі слабшими пораненнями.

При цьому видання посилалося на заяви полковника Андронатія, а також німецьких лікарів. Полковник також додав, що поранених надіслали на лікування не в найкращі лікарні, як було обіцяно, а у військові госпіталі.

"У результаті нас звинуватили у перекручуванні і дезінформації, у невдячності за люб’язну допомогу німецького уряду. Міноборони навіть опублікувало повідомлення, у якому назвало Kyiv Post інструментом кремлівської пропаганди і агентом інформаційних війн", – зазначило видання, додавши, що такі звинувачення абсурдні.

"Ми хочемо внести ясність. Ми надзвичайно вдячні Німеччині за прийняття українських солдат на лікування і розуміємо, що всі відібрані були у важкому стані. Але ми транслювали заяви, які чули від наших джерел: що деякі домовленості не були дотримані", – пояснив Kyiv Post.

При цьому у самій заяві Міноборони, в якій відомство звинуватило видання у брехні, немає жодних пояснень чи уточнень, що саме мав на увазі Андронатій і у якому з тверджень Kyiv Post міститься дезінформація – сказано лиш, що слова полковника вирвані з контексту і перекручені.

Додатково у Міноборони виділили у своєму тексті нагадування про те, що співавтором матеріалу на Kyiv Post є російський журналіст.

Через це відомство звернулося до видання з вимогою спростувати інформацію і поширювати лише те, що отримано з офіційних джерел.

Проте у заяві Андронатія, яку він зробив перед відправкою військових на лікування, дійсно міститься твердження, поширене виданням Kyiv Post.

"Силами медичної служби фахівців госпіталя було відібрано 22 важких пацієнта для лікування в Германії. Однак з приїздом німецьких фахівців – військових лікарів – вони продивилися весь список, з цього списку відібрали тільки п’ятьох і всіх інших відібрали самі", – сказав він.

"В результаті було відібрано 11 лежачих і дев’ять більш легких сидячих пацієнтів", – додав Андронатій.

За його словами "німці відмовилися брати неперспективних поранених, тобто вони відмовилися від поранених спінальних, від поранених, які потребують реабілітації і від поранених, які потребують протезування" на користь тих, кого зможуть вилікувати якнайшвидше.

При цьому раніше президент Петро Порошенко заявляв, що домовився з Меркель про лікування в Німеччині саме найважчих поранень.

"Петро Порошенко зазначив, що під час зустрічі з Федеральним канцлером ФРН Ангелою Меркель досягнуто домовленості про лікування в Німеччини за рахунок Німецького уряду 20 найважче поранених українських військовослужбовців", – йдеться у повідомленні на офіційному сайті президента.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування