СБУ затримала розвідгрупу, яка збирала інформацію для російських спецслужб

П'ятниця, 5 вересня 2014, 14:01

СБУ затримала розвідувальну групу так званої "ДНР", яка збирала інформацію для російських спецслужб.

Про це у п'ятницю повідомляє прес-служба відомства.

Повідомляється, що контррозвідка Служби безпеки ліквідувала на Донеччині злочинну групу з числа терористів "ДНР", яка за завданням офіцерів ГРУ ГШ ЗС РФ вербувала бойовиків для озброєних бандформувань та збирала інформацію про сили АТО.

Передані групою розвідувальні дані російські військові використовували для нападів на українські позиції.

Встановлено, що троє затриманих членів групи передавали безпосередньо російським розвідникам відомості про місця розташування військової техніки, українські блокпости, особовий склад та озброєння підрозділів Збройних сил України.

Співробітники СБУ затримали організатора цієї розвідувально-диверсійної групи, громадянина України "Ш", 1965 р.н., на прізвисько "Міхей", який особисто вербував найманців, узагальнював отриману від спільників інформацію про українських військових та був зв’язковим із російськими офіцерами.

На зв’язку з росіянами була й громадянка "С", 1972 р.н., на прізвисько "Чорна вдова", яка у травні 2014 року організовувала так званий "референдум" у Маріуполі.

У складі групи вона збирала розвідувальну інформацію та відомості про місцевих мешканців, готових до диверсійної роботи та виконання завдань з дестабілізації обстановки в населених пунктах, з яких було вибито бойовиків.

Розвідувальні дані щодо організації охорони морського кордону України, українських військових у Маріуполі та Новоазовську збирав керівник однієї з обласних державних структур, відомий терористам "ДНР" та російським офіцерам на прізвисько "Рибак".

Встановлено, що затримані причетні до збройних нападів на військову частину та міське управління міліції в Маріуполі у травні 2014 року.

У рамках кримінального провадження за ч.1 ст.111 (державна зрада) Кримінального кодексу України здійснюються оперативно-слідчі дії, зазначили в прес-службі.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування