Через бої під Маріуполем загинули 7 мирних жителів

П'ятниця, 5 вересня 2014, 14:45

За дві доби боїв неподалік від Маріуполя загинули 7 мирних жителів.

Про це написав помічник глави Донецької області Сергія Тарути – Костянтин Батозьський.

"Боєзіткнення відбуваються в районі Широкіно. Уночі атака рашистів була відбита назад убік Безіменного, завдяки підмозі армії (спасибі вам, бійці!)" – написав він.

"Учора в результаті бойових дій загинуло 4 мирних жителя, включаючи 2 комбайнерів, зайнятих на збиранні врожаю. Сьогодні вбито 3 мирних жителя (з них 2 дітей). У цілому 23 людини одержали поранення", - додав Батозьський.

"На підступах до блокпостів розвертаються мобільні госпіталі. Місто стоїть завдяки консолідації його жителів і готовності самовіддано протистояти ворогу. Підприємства Маріуполя включилися в оборону – вони зайняті ремонтом техніки й виробництвом оборонних споруджень. По місту розвертаються мобільні пункти рекрутингу в самооборону й батальйон "Азов", - розповів Батозьський.

Він зазначив, що підприємства працюють у звичайному режимі. У школах і дитсадках починаються навчання по цивільній обороні. Громадяни проводять інспекцію й облаштованість бомбосховищ.

У той же час, у всіх школах Маріуполя в п'ятницю заняття закінчилися об 11 годині. Батьків попросили особисто забрати дітей з навчальних закладів.

У п'ятницю близько 13.00 на вул. Соціалістичній, 8 у селищі Каменськ в Іллічівському районі Маріуполя в результаті потрапляння снаряда був перебитий газопровід, передає 0629 з посиланням на місцевих жителів.

Снаряд також пошкодив паркан і урізався в дерево. На щастя, він не розірвався. На місце прибула бригада "Мариупольгаза", яка перекрила газ у селищі. На місце виїхали сапери.

 
 

У самому місті після нічних залпів зі зброї, з боку житлового масиву  "Східний", багато жителів Орджоникідзівського району не пустили своїх дітей у школи й не повели в дитячі садки.

Раніше повідомлялося, що напередодні сепаратисти атакували на блокпот "Східний". Блокпост на виїзді з міста в мікрорайоні "Східний" уцілів після бою.

Уцілілий блокпост

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування