ЗМІ: У Донецьку припинилася стрілянина, а в Дебальцево - ні

П'ятниця, 5 вересня 2014, 19:57

Станом на 19.00 п'ятниці в Донецьку тихо, звуків стрілянини з автоматичної зброї та артилерійських систем не чути.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна" з посиланням на відомості мешканців міста, протягом дня звуки стрілянини лунали в Київському, Куйбишевському, Кіровському та Петровському районах.

Однак після 18.00, вперше за останні тижні, за інформацією мешканців центральних районів міста, в Донецьку припинилися артилерійські залпи.

Завдяки відновленню енергопостачання Верхньо-Кальміуської фільтрувальної станції в будинках жителів міста, зокрема Київського і Куйбишевського районів, з'явилася вода.

Водночас відсутнє водопостачання у частини жителів Куйбишевського району, що пов'язано з поступовим заповненням водоводів. У тих районах, де відсутнє централізоване водопостачання, здійснюється підвезення води пожежними машинами ДСНС.

Ситуація на продовольчому ринку міста стабільна - в магазинах і супермаркетах є достатня кількість м'ясо-молочної та хлібобулочної продукції, а також товарів першої необхідності.

Водночас залишається складною ситуація з роботою банківських установ. Так, в місті видачу готівки здійснюють тільки банкомати "Ощадбанку", однак, за словами мешканців, інкасація в них здійснюється досить рідко, через що у багатьох жителів виникли проблеми з грошами через неможливість отримання зарплат і пенсій.

Водночас журналіст 5 каналу Олексій Братущак повідомив, що "додзвонився до наших хлопців, які тримають оборону у Дебальцевому". "Тривають обстріли з мінометів. Перемир'я не тривало й години", - зазначив він. 

 

Як відомо, 5 вересня у Мінську відбулися переговори за участю другого президента України Леоніда Кучми, посла Росії в Україні Михайла Зурабова, спецпредставника ОБСЄ Хайді Тальявіні, лідерів бойовиків "ДНР" Олександра Захарченка та Андрія Пургіна, а також голови "ЛНР" Ігоря Плотницького.

За підсумками зустрічі між представниками України, "ДНР" і "ЛНР" за участю ОБСЄ було підписано протокол про припинення з 18:00 п'ятниці вогню на Донбасі.

Згідно з даними Донецької міськради, о 18.00 в Донецьку все ще було неспокійно.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування