Червоний Хрест не зміг привезти гуманітарку у Луганськ: обстріляли

Субота, 6 вересня 2014, 19:53

Міжнародний комітет Червоного Хреста не зміг доставити гуманітарну допомогу у Луганськ через артилерійський обстріл.

Про це йдеться у повідомленні МКЧХ у Твіттері.

Разом з тим експерти зазначають, що допомога дуже потрібна містам у східній Україні, однак представники Червоного Хреста повинні мати можливість доствити її якомога швидше в безпеці. 

Раніше в РНБО повідомили: за останні три дні українська сторона не отримувала жодного повідомлення про рух та вміст гуманітарного вантажу від РФ: таким чином, Росія вже замовчує цю тему.

5 вересня Леонід Кучма  за підсумками переговорів контактної групи з урегулювання ситуації на сході країни заявив, що у суботу, 6 вересня, до східних регіонів України мають надійти перші партії гуманітарного вантажу.

"Перший гуманітарний вантаж на Донбас має піти в суботу. А в понеділок фактично буде розроблено більш-менш чіткий план гуманітарних коридорів на майбутнє для всіх, хто хоче надати допомогу Донецьку й Луганську", - заявив він в п'ятницю в Мінську.

У свою чергу посол Росії в Україні Михайло Зурабов повідомив, що "завтра під егідою МКЧХ направляємо перший маршрут у північному напрямку, зараз відбувається його (маршруту) розмінування".

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування