Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Чубаров закликав татар "набратися сміливості та виступити проти гонінь"

Субота, 6 вересня 2014, 22:08

Учасників конференції на тему "Сучасне становище кримськотатарського народу" закликали виступити з протестами проти гонінь, які влада анексованого Криму застосовує щодо кримських татар.

Про це йдеться у зверненні керівника Меджлісу Рефата Чубарова, опублікованому на його сторінці у Facebook.

За словами Чубарова, учасниками конференції, яка скликається кримською окупаційною владою 6 вересня в Сімферополі, визначені "підневільні службовці з числа кримських татар, а також представники кількох нечисленних і сумно відомих своєю розкольницькою діяльністю громадських організацій".

"Закликаю підневольних учасників конференції набратися громадянської сміливості і виступити з протестами проти гонінь, що вживаються де-факто кримською владою у відношення кримськотатарського народу", - закликав Чубаров.

Серед гонінь, за його словами, - відкрита протидія здійсненню законної політичної та іншої діяльності Меджлісу кримськотатарського народу, дискримінація в навчанні дітей кримських татар рідною мовою, переслідування мусульман, проведення незаконних обшуків в мечетях, медресе і будинках, викрадення і зникнення кримських татар, заборона на проведення кримськими татарами мирних зібрань і мітингів, заборона на в'їзд до Криму лідеру кримськотатарського народу Мустафі Джемілєву, голові Меджлісу кримськотатарського народу Рефата Чубарова, раднику голови Меджлісу кримськотатарського народу Ісмету Юкселя".

Також Чубаров повідомив, що представникові Меджлісу було відмовлено у виступі.

На думку Чубарова, конференція "під прикриттям" обговорення "сучасного стану кримськотатарського народу", є черговою спробою внести розкол і протистояння в кримськотатарську спільноту.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...