Італія планує поставити Україні 90 бронемашин з протимінним захистом

Субота, 6 вересня 2014, 23:14

Уряд Італії дозволив провести переговори про придбання українською армією 90 бронемашин Iveco LMV.

Про це заявив прем'єр-міністр Італії Маттео Ренці.

Iveco LMV є армійським багатоцільовим броньованим автомобілем, обладнаним системою протимінного захисту. Крім того, машина забезпечує захист від вогню стрілкової зброї та крупнокаліберних кулеметів, а також від дії вибухових пристроїв та інженерних мін.

З 2012 року італійські бронемашини Iveco постачались в Росію. За даними, оприлюдненими на сайті міністерства оборони РФ, тільки у 2012 в Росію було доставлено 57 машин із 358, передбачених контрактом з Італією. На даний час, у зв'язку з подіями в Україні, контракт заморожений, повідомляють російські ЗМІ.

Як зазначив Ренці, відповідь на агресію Москви має бути "твердою та швидкою", що передбачає посилення тиску за допомогою нових санкцій у сферах фінансів, оборони, технологій та устаткування подвійного призначення (мирного та військового).

Від Путіна чекають "справ, а не слів", наголосив Ренці. Водночас глава італійського уряду застеріг від того, щоб НАТО став сприйматися як "ще один фактор протистояння".

Як відомо, на саміті НАТО Італія заявила про готовність у 2015 році надати фінансову допомогу трастовому фонду НАТО для підтримки оборонного потенціалу України.

Німецька хвиля

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування