Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Терористи розповіли ОБСЄ, як бояться гуманітарної катастрофи на Донбасі

Неділя, 7 вересня 2014, 10:49

Лідери терористичних організацій ЛНР і ДНР звернулися до ОБСЄ із закликом забезпечити контроль за дотриманням перемир'я на південному сході України.

Про це йдеться в документі, підписаному "прем'єр-міністром" ДНР Олександром Захарченком і главою ЛНР Ігорем Плотніцьким.

"Розраховуємо, що ОБСЄ забезпечить неупереджений міжнародний контроль за дотриманням режиму припинення вогню, а також об'єктивний моніторинг ситуації на Україні", - наголошується в зверненні.

"Вважаємо вкрай важливим домогтися припинення кровопролиття і запобігання гуманітарної катастрофи в південно-східних регіонах. У цьому зв'язку сподіваємося на швидке узгодження запропонованих ДНР і ЛНР першочергових заходів, спрямованих на реалізацію мінських домовленостей".

Як відомо, 5 вересня у Мінську відбулися переговори за участю другого президента України Леоніда Кучми, посла Росії в Україні Михайла Зурабова, спецпредставника ОБСЄ Хайді Тальявіні, лідерів бойовиків "ДНР" Олександра Захарченка та Андрія Пургіна, а також голови "ЛНР" Ігоря Плотницького.

За підсумками зустрічі між представниками України, "ДНР" і "ЛНР" за участю ОБСЄ було підписано протокол про припинення вогню на Донбасі з 18:00 5 вересня.

6 вересня президенти України та РФ провели телефонну розмову, в ході якої дійшли згоди, що "режим припинення вогню" на південному сході України в цілому виконується

Разом з тим в  РНБО заявляли, що за минулу добу бойовики здійснили 28 обстрілів позицій сил АТО,  з них 10 - після оголошення "режиму припинення вогню".

В ніч на 7 вересня  з боку Новоазовська , який контролюється бойовиками, був обстріляний Маріуполь

ИТАР-ТАСС 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування