Політичним партіям нагадали стерегтися "дружби" зі старим режимом

Неділя, 7 вересня 2014, 20:13

Громадські організації звернулися до політичних партій напередодні виборів  із застереженням щодо спроб "провести до нової Ради представників старого режиму".

Про це йдеться у відкритому зверненні, яке оприлюднене на сайті руху ЧЕСНО.

На думку активістів, "існує реальна загроза, що серед кандидатів буде чимало людей, яким не місце в українському парламенті".

Від партій, які братимуть участь у виборах, вимагають не висувати за партійними списками чи в мажоритарних округах кандидатів – депутатів нинішнього скликання, які голосували за диктаторські закони 16 січня 2014 року.

Окрім того – осіб, які вчиняли дії чи публічні заклики, спрямовані проти незалежності та територіальної цілісності України, підтримували сепаратистів чи російську збройну агресію, а також причетних до корупційних дій.

"Не висувати за партійними списками чи в мажоритарних округах представників режиму Януковича, які переслідували учасників революції", - закликають громадські організації.

"Ключові політичні сили не забезпечили зміни виборчого законодавства - парламент обиратимуть за закритими партійними списками та за мажоритарними округами. Не прийнято закон про люстрацію та "не заборонено в судовому порядку партії, що відкрито зазіхнули на демократичний лад та незалежність України", - зазначено у зверненні.

"За цих обставин колосальна відповідальність лягає на кожну партію, яка висуває кандидатів на цих виборах", - зазначено у  зверненні.

Документ підписали рух ЧЕСНО, Реанімаційний Пакет Реформ, Фонд "Демократичні ініціативи" ім.Ілька Кучеріва, КВУ, Євромайдан SOS, Автодозор, Transparency International Україна, Центр UA, Інститут Масової Інформації та інші.

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування