ЄК: Нові санкції ЄС опублікують у вівторок, однак їх можуть не ввести в дію

Понеділок, 8 вересня 2014, 14:05

9 вересня розроблені санкції повинні бути опубліковані в офіційному журналі ЄС, але їх введення в дію залежатиме від дотримання перемир'я.

Про це повідомила під час брифінгу речниця Єврокомісії Піа Аренкільде Хансен.

"Цей пакет повинен тепер бути офіційно схвалений державами-членами шляхом письмової процедури протягом дня", - сказала Хансен на брифінгу в Брюсселі в понеділок.

"Деталі цих заходів будуть оприлюднені під час публікації в "Офіційному журналі Європейського союзу", що має відбутися найпіізніше - протягом завтрашнього дня. Принаймні, на даний момент це планується так", - додала вона.

Водночас, речниця зауважила, що повноцінне введення санкцій в дію не є гарантованим. Передбачено процедуру, яка робить імплементацію санкцій залежною від розвитку ситуації в Україні.

"Чи будемо ми вводити в дію цей пакет санкцій, залежить від того, як буде імплементуватися перемир’я... Залежно від обставин нові санкції можуть бути зупинені", - додала вона.

Нагадаємо, за повідомленням Єврокомісії, санкції проти Росії доповнять ті, які були ухвалені 31 липня, і стосуватимуться ринків капіталу, сфери оборони, товарів подвійного призначення і чутливих технологій.

Як повідомляють світові ЗМІ, санкції передбачатимуть обмежений доступ до європейського ринку капіталів для трьох великих державних нафтових компаній,  п'яти банків, контрольованих державою, а також трьох компаній, які беруть участь у виробленні військової продукції.

Європейська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування