Тимошенко вважає небезпечним підписаний у Мінську протокол

Понеділок, 8 вересня 2014, 15:48

Лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко вважає, що домовленості, досягнуті під час засідання 5 вересня контактної групи в Мінську становлять загрозу територіальній цілісності України.

Про це вона заявила у понеділок у Києві, повідомляє офіційний сайт Тимошенко.

"В протоколі не існує вимоги відведення російських військ з території України. А це означає, де-факто, їх закріплення на нашій території. Я вважаю, цей протокол є загрозливим для України, тому що в ньому визнані невідомі формування ЛНР та ДНР як офіційна сторона, яка його підписала", - заявила екс-прем’єр.

На її думку, така ситуація фактично визнає за сепаратистами право на підписання з Україною офіційних документів.

"Як наслідок, хтось може вирішити, що Україна визнала – вона веде громадянську війну. Тому ЛНР та ДНР не існує де-факто. Існує агресія, війна Російської Федерації, яка оголосила Україні війну", – додала Тимошенко.

Тимошенко в свою чергу попросила президента "негайно зібрати позачергове засідання Верховної Ради для того, щоб чітко, публічно, у відкритому режимі пояснити країні: що підписано, з ким підписано, що за цим протоколом стоїть і який подальший шлях на базі цих протоколів буде застосований Україною".

Також вона запропонувала Порошенку поміняти вище керівництво міністерства оборони.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування