Суд відпустив командира "Прикарпаття" під заставу

Понеділок, 8 вересня 2014, 19:09

Приморський суд Одеси випустив командира батальйону "Прикарпаття" Віталія Комара під заставу.

Про це ВВС Україна повідомив міський голова Коломиї Ігор Слюзар, який підтримує контакт з керівництвом батальйону.

"Віталія Комара випустили під заставу. Саму заставу зменшили з 300 до 60 тисяч гривень. Зараз він їде додому", - розповів мер Коломиї.

Він додав, що слідство по справі проти комбата "Прикарпаття" триває, але він виконує свої обов'язки, від яких його ніхто не відсторонював.

4 вересня Приморський районний суд Одеси обрав для командира батальйону територіальної оборони "Прикарпаття" Віталія Комара запобіжний захід у вигляді утримання під вартою на два місяці.

26 серпня більш як 300 військовослужбовців відмовилися від несення військової служби під Іловайськом у бойовій обстановці, покинули бойові позиції та відбули до місця постійної дислокації в Делятині Івано-Франківської області.

За словами бійців, у них більше не було можливості і техніки для продовження служби.

Як відомо, раніше Івано-Франківська облдержадміністрація продемонструвала лист від РНБО, згідно з яким рішення про відведення батальйону на місце дислокації було ухвалене начальником Генштабу, а отже мова не йде про дезертирство.

У середу Комар заявив, що у прокуратурі його намагалися змусити підписати документ, згідно з яким батальйон мав 14 БТРів, але вони були знищені під час бойових дій. За словами представників батальйону, у них взагалі не було важкої техніки – лише шкільні автобуси, на яких вони вивозили полонених з зони бойових дій.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування