Держкомтелерадіо радить російським журналістам вивчити українське законодавство

Понеділок, 8 вересня 2014, 21:31

Державний комітет з питань телебачення й радіомовлення радить російським журналістам вивчити українське законодавство, щоб уникнути непорозумінь у правовому полі.

Про це сказано в повідомленні комітету.

Відомство нагадує, що російські журналісти можуть працювати в зоні бойових дій тільки після одержання акредитації в СБУ, а якщо такого дозволу немає, їхнє перебування є незаконним.

"Діяльність російських ЗМІ з висвітлення подій в Україні через її упередженість, однобічності формування в глядача позитивного відношення до терористів і негативного до української держави й українського народу є ні чим іншим, як пропагандою й поширенням ідеології тероризму й відповідно до Закону України "Про боротьбу з тероризмом" може кваліфікуватися як терористична", - сказано в повідомленні.

Відомство закликає російських журналістів уважно вивчити закони нашої країни перед тим, як зважитися на поїздку на Донбас.

Як відомо, Національна рада з телебачення й радіомовлення передала Службі безпеки України список 49 російських журналістів і керівників телеканалів, яким заборонено в'їзд в Україну.

Українські новини

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...