Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Бойовики порушують режим припинення вогню – Міноборони

Понеділок, 8 вересня 2014, 22:18

Українські військові в односторонньому порядку дотримуються режиму припинення вогню.

Про це повідомило Міністерство оборони на своїй сторінці у Facebook.

 

Згідно з інформацією, станом на 19.00 понеділка українські військові в односторонньому порядку дотримуються режиму припинення вогню, а терористи продовжують обстріли позицій та блокпостів сил антитерористичної операції.

Зокрема, порушення режиму припинення вогню зафіксовано поблизу населених пунктів Нижня Кринка, Авдіївка, Попасне, Нікішено, Майорськ, Кіровське, Фащівка.

Також, з реактивних систем залпового вогню БМ 21 "Град" було обстріляно аеродром "Донецьк".

"Українські військовослужбовці відкривають виключно вогонь у відповідь, і виключно зі стрілецької зброї. Авіація і артилерія українськими військами не застосовувалася", - зазначили у Міноборони.

Як відомо, 5 вересня у Мінську відбулися переговори за участю другого президента України Леоніда Кучми, посла Росії в Україні Михайла Зурабова, спецпредставника ОБСЄ Хайді Тальявіні, лідерів бойовиків "ДНР" Олександра Захарченка та Андрія Пургіна, а також голови "ЛНР" Ігоря Плотницького.

За підсумками зустрічі між представниками України, "ДНР" і "ЛНР" за участю ОБСЄ було підписано протокол про припинення з 18:00 п'ятниці вогню на Донбасі.

За даними керівника Центру військово-політичних досліджень Дмитра Тимчука, з вечора неділі, 7 вересня, противники України проводили "активні дії" в районі Маріуполя, Донецька, Дебальцеве.

В батальйоні "Азов" також повідомили, що ввечері 7 вересня тривали обстріли околиць Маріуполя з мінометів.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування