Семенченко просить допомогти в розслідуванні трагедії під Іловайськом

Вівторок, 9 вересня 2014, 10:11

Командир батальйону "Донбас" Семен Семенченко закликає усіх, хто знає причини трагедії з бійцями АТО під Іловайськом, повідомити слідству інформацію.

У випадку тиску він радить звертатися до нього чи у військову прокуратуру.

"Сьогодні вирішив, що необхідно з'ясувати ситуацію з розслідуванням обставин трагедії в Іловайську. Зустрівся з головним військовим прокурором України, поговорив із членами слідчої групи", - повідомив Семенченко у Facebook.

У нього склалося враження, що "офіцери реально зацікавлені провести це розслідування й довести його до логічного завершення".

"Закликаю всіх офіцерів і бійців підрозділів, які мають інформацію про обставини, що призвели до оточення наших військ, до співпраці зі слідчою групою", - звернувся комбат "Донбасу".

"Якщо на вас буде чинитися тиск із боку якихось посадових осіб – звертайтеся у військову прокуратуру або особисто до мене – готові надати охорону", - заявив Семенченко.

"Розслідування даного злочину, а також інших резонансних справ по зоні АТО – дуже важливе для армії й суспільства. Це сигнал і тим, хто не замислюється про наслідки свого непрофесіоналізму чи недбалості, і тим, хто бореться за Батьківщину: що спитають із генералів, не зважаючи на прізвища, зв'язки й чини", - наголосив він.

Як відомо, запеклі бої під Іловайськом тривали з 18 серпня, а 25 серпня сили АТО потрапили в оточення. Зокрема, були оточені бійці батальйонів "Донбас", "Кривбас", "Миротворець", "Івано-Франківськ", "Волинь" і "Дніпро-1".

Вони просили про підмогу і виведення з оточення, але підмога так і не дійшла до них.

У так званому "Іловайському котлі" загинуло, за мінімальними попередніми підрахунками, близько сотні бійців, а багато хто був поранений або взятий у полон.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування