Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Харкові намагалися зняти з вулиць міста українську символіку

Вівторок, 9 вересня 2014, 16:23

У Харкові працівники комунального підприємства за розпорядженням місцевої влади намагалися зняти з вулиць міста державну символіку.

Про це йдеться в заяві начальника Головного управління Міністерства внутрішніх справ в Харківській області Анатолія Дмитрієва, передають Українські новини.

"Сьогодні я з подивом дізнався про розпорядження з боку міської влади зняти з вулиць Харкова державні прапори України", - сказано в заяві.

Також Дмитрієв зазначив, що разом з тим до нього звернулися мешканці міста та громадські організації з проханням забезпечити право громадян на розміщення державних символів країни на території Харкова.

"У зв'язку з цим мною прийнято рішення про недопущення зняття державних прапорів України", - заявив Дмитрієв.

За його словами, подібне рішення міської влади має ознаки неповаги до державних символів України, і цей факт отримає з боку правоохоронних органів правову оцінку.

Також, на думку Дмитрієва, правову оцінку повинні отримати і мотиви, що спонукали місцеву владу прийняти рішення про усунення прапорів в ситуації агресії з боку іноземної держави і терористичних проявів в сусідніх регіонах України.

Дмитрієв заявив, що в даний час його підлеглі займаються поверненням прапорів на відповідні місця.

За словами Дмитрієва, про дану ситуацію він поінформував міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, і той доручив йому до кінця дня відновити всю зняту державну символіку і провести перевірку цього інциденту.

Згідно з повідомленням прес-служби Харківської міської ради з посиланням на заступника Харківського міського голови з питань розвитку та забезпечення життєдіяльності міста Ігоря Терехова, національні прапори були зняті на прохання комунального підприємства "Міськсвітло", оскільки висіли на об'єктах цього підприємства, де не повинні перебувати з технічних причинам.

За словами Терехова, прапори будуть акуратно зняті і розміщені в місцях, визначених міською владою.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...