ОБСЄ у понеділок зафіксувала 11 вибухів біля Маріуполя

Вівторок, 9 вересня 2014, 21:36

Спеціальна моніторингова місія Організації з безпеки й співробітництва в Європі зафіксувала 11 вибухів біля Маріуполя (Донецька область) 8 вересня.

Про це сказано в повідомленні прес-служби ОБСЄ.

Відповідно до нього, 8 серпня в Маріуполі між 04:15 і 04:20 спостерігачі чули 11 вибухів, приблизно від використання установки залпового вогню "Град" або артилерійських обстрілів на схід від міста, а також ще 2 вибухи о 07:45 у північно-східній частині міста.

Також сказано, що українська армія встановила блокпост біля села Гнутове (в 22 км від Маріуполя), під час відвідування якого, представники ОБСЄ були проінформовані, що в селі Павлополь (в 30 км від Маріуполя) був висаджений міст.

Також спостерігачі відвідали Сіверськодонецька і Лисичанська (обидва - Луганська область).

По дорозі в ці міста о 11:45 було чутно обстріли з невизначеної відстані й напрямку.

Також, перебуваючи в Донецьку, між 19:23 і 19:39 спостерігачі чули до півдня від міста близько 10-15 пострілів.

Як відомо, ОБСЄ зафіксувала артобстріл біля Маріуполя 6 вересня.

Президент Петро Порошенко заявив про підписання на засіданні тристоронньої контактної групи із врегулювання ситуації на Донбасі протоколу про припинення вогню.

Також він наказав Генеральному штабу Збройних сил припинити бойові дії в зоні антитерористичної операції з 18:00 п'ятниці.

Порошенко доручив Міністерству закордонних справ разом з ОБСЄ забезпечити ефективний контроль за дотриманням режиму припинення вогню.

При цьому терористи продовжують обстрілювати сили антитерористичної операції.

Українські новини

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News