Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Путін розповів, як "зберегти цілісність України"

Четвер, 2 жовтня 2014, 14:52

Президент РФ Володимир Путін заявив, що під час виборів до Верховної Ради України не повинно бути "мовної або етнічної дискримінації", інакше єдність країни зберегти не вдасться.

Про це Путін заявив, виступаючи в четвер на VI інвестиційному форумі "Росія кличе!", передає Интерфакс.

"Ми виходимо з того, що всі люди, які проживають в будь-якому куточку України, користуватимуться повними правами, передбаченими нормами міжнародного права та українських законів, ніхто не буде дискримінований ні за мовним, ні за етнічним, ні за релігійним принципом", - сказав він.

За його словами, "тільки так можна зберегти територіальну цілісність країни, тільки так можна повернутися її до єдності, забезпечити розвиток економіки та соціальної сфери".

"Ми дуже на це сподіваємося і будемо всіляко цьому сприяти", - сказав Путін.

При цьому лідери бойовиків заявили, що не мають наміру брати участі у виборах.

"Ми з повагою ставимося до висловлювань президента Росії Володимира Путіна, однак ми не Україна, а Донецька народна республіка, і заява про необхідність участі у виборах до Верховної Ради жителів будь-яких куточків України до нас не відноситься, ми інша країна", - сказав один з лідерів "ДНР" Олександр Захарченко.

Нагадаємо, бойовики оголосили про проведення своїх виборів 2 листопада і відмовилися проводити вибори до Верховної Ради України.

Як повідомляє РНБО, в Криму та в Ростовській області зафіксовано прибуття нових підрозділів збройних сил Росії і військової техніки з написом "За Новоросію".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування