СБУ затримала ватажка терористичного батальйону на прізвисько "Альф"

Четвер, 2 жовтня 2014, 16:23

У Волновасі Служба безпеки затримала ватажка терористичного "батальйону СВД "Беркут".

Про це у четвер повідомляє прес-центр СБУ.

Зазначається, що 1 жовтня СБУ у результаті спецоперації затримала поблизу Волновахи Донецької області заступника командира спецпідрозділу бойовиків, так званого "батальйону СВД "Беркут", яким керує офіцер російських спецслужб з позивним "Холод".

Встановлено, що громадянин України "Г", 1970 р.н., на прізвисько "Альф", у травні 2014 року очолив незаконне воєнізоване формування, до якого особисто відбирав бійців з числа місцевого криміналітету та колишніх співробітників підрозділів спецпризначення правоохоронних органів.

Бойовики виконували спеціальні завдання із виявлення груп спецпризначення сил АТО, збирали розвіддані в районі донецького аеропорту та передавали точні координати українських військових для завдання по них артилерійських ударів.

"Г" відомий у регіоні своїм злочинним минулим – притягався до кримінальної відповідальності за тяжкі злочини, зокрема відсидів у в’язниці за зґвалтування неповнолітньої дівчини.

Перебуваючи у Донецьку, банда виконувала функції "фіскального органу" – збирала "податки" з місцевих бізнесменів. Бандити захоплювали підприємців за нібито "антиноворосійську" пропаганду, передавали їх до так званої "військової прокуратури ДНР", а майно бізнесменів ділили між собою.

У затриманого СБУ вилучила два посвідчення "заступника командира батальйону СВД Беркут ДНР", а також т.зв. "всюдихід", з яким зловмисник міг безперешкодно перетинати усі блокпости терористів.

 Фото прес-служби СБУ

У рамках статті 258 Кримінального кодексу тривають оперативно-слідчі дії, зазначають в СБУ.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування