Умови Савченко погіршились: навіть щоденник не дозволяють вести - адвокат

Четвер, 2 жовтня 2014, 20:31

Адвокат української льотчиці Надії Савченко Микола Полозов заявляє про погіршення умов тримання його підзахисної в московському СІЗО-6 у Печатниках.

Про це він написав у своєму Twitter.

"Умови тримання Савченко в СІЗО-6 жорсткіші, ніж у СІЗО-3 у Воронежі. Тут їй заборонили тримати особисті записи - відібрали і порвали щоденник. Їй забороняють спілкуватися з іншими ув'язненими, навіть на прогулянку виводять, коли нікого немає. Пошта також поки що не доходить", - зазначив Полозов.

"У СІЗО Савченко намагаються "обробляти" - підіслали опера українця, родом зі Слов'янська. Той безуспішно лякає великим терміном", - написав адвокат.

Він повідомив, що зустрівся з Савченко в СІЗО-6. За словами адвоката, українку тримають у спецблоці, через камеру сидить рязанський депутат, а в сусідніх - злодії в законі.

"Надія не втрачає бойового настрою, рішучості боротися до перемоги. Водночас переживає, що з в'язниці не може допомогти Україні", - написав Полозов.

Як відомо, Савченко була затримана бойовиками на Донбасі, а потім відправлена ​​до Росії. Там її звинуватили в причетності до загибелі журналістів ВГТРК під Луганськом. 

З середини липня вона перебувала під арештом в воронезькому СІЗО. 

Днями Савченко була переведена з Воронежа до Москви. Їй призначена психіатрична експертиза.

Заступник глави Адміністрації президента Валерій Чалий вважає, що включення льотчиці Надії Савченко у виборчий список "Батьківщини" під номером один ускладнило її звільнення з російського полону.

Водночас адвокат льотчиці Марк Фейгін заявив: "Я вважаю, що захищати лідера блоку, який балотується в Раду, краще, ніж просто старшого лейтенанта Савченко".

Інтерфакс-Україна

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування