Яценюк попросив УПЦ МП допомогти звільнити заручників на Донбасі

П'ятниця, 3 жовтня 2014, 13:43

Прем'єр Арсеній Яценюк закликає Українську православну церкву Московського патріархату використати свій вплив на території Донбасу для звільнення заручників.

Про це він сказав він під час зустрічі з представниками Всеукраїнської ради церков у Києві в п'ятницю, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Тут у мене окреме звернення до Української православної церкви (МП – ред.) стосовно того, що у вас там є вплив. Було б дуже важливо, щоб ви використали свій вплив проти тих, хто знущається з людей, проти тих, хто захоплює людей. Тому що ми туди достукатися не можемо", – заявив Яценюк.

"Це буде велика і священна справа – обмін заручниками, витягнути тих людей, які перебувають у заручниках, допомогти священикам будь-яких конфесій, щоб просто права людини поважали, щоб із людської гідності не знущалися", – додав він.

Прем’єр також сказав, що поінформує президента про зустріч з представниками церкви і висловив переконання, що Петро Порошенко також проведе таку зустріч, зокрема на тему звільнення заручників.

Яценюк наголосив, що на Донбасі ситуація критична, насамперед у сфері прав і свобод людини.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування