Порошенко мріє про скасування недоторканості депутатів

П'ятниця, 3 жовтня 2014, 19:22

Президент Петро Порошенко виступає за скасування депутатської недоторканості і сподівається, що новообрана Верховна Рада ухвалить відповідне рішення.

Про це він сказав під час спілкування з представниками ЗМІ у Львові, цитує прес-служба глави держави.

"Я мрію, щоб однією з перших ініціатив парламенту було скасування хоча б для наступної Верховної Ради депутатського імунітету. Думаю, що ми переконаємось, що будуємо вільну демократичну державу", - сказав Порошенко.

На його думку, депутатський імунітет не повинен перешкоджати розслідуванню справ, і після його скасування люди не йтимуть у парламент лише для того, щоб отримати захист.

Глава держави висловив сподівання, що, поки таке рішення не ухвалене, новообраний склад Верховної Ради у випадку доведення вини тих чи інших депутатів повинен "звільняти від імунітету будь-кого, незалежно від того, до якої політичної сили він належить".

"Я планую і мрію побудувати таку державу, щоб розкриття будь-яких злочинів не залежало від доручення прокуратурі з боку президента. І якщо є злочин, депутатський імунітет не має нікого рятувати чи захищати", - підкреслив Порошенко.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування