Україна має докази, що співробітника Червоного Хреста вбили бойовики - Сергєєв

П'ятниця, 3 жовтня 2014, 19:52

Існують обгрунтовані докази того, що снаряд, який вбив співробітника Міжнародного комітету Червоного Хреста в Донецьку, прилетів з території, контрольованої сепаратистами.

Про це заявив у п'ятницю на брифінгу в Нью-Йорку постійний представник України при ООН Юрій Сергєєв, повідомляє Укрінформ.

"Ми маємо серйозні докази того, що снаряд прилетів з боку сепаратистів", - зазначив Сергєєв, відповідаючи на запитання щодо інциденту із загибеллю співробітника МКЧХ.

При цьому український дипломат поінформував, що центральний офіс МКЧХ в Женеві підготував доповідь щодо гуманітарної ситуації на сході Україні, яка буде оприлюднена пізніше. У документі йдеться, в тому числі, про цей інцидент у Донецьку.

Посол зауважив, що ознайомився з доповіддю, але не може розкривати її змісту до моменту офіційного оприлюднення. Втім, зазначив він, документ містить підтвердження того, що українських підрозділів на момент потрапляння снаряду в офіс МКЧХ там не було.

Сергєєв наголосив, що Україні немає чого приховувати, і вона готова забезпечити доступ міжнародних представників до розслідування цього та інших подібних інцидентів.

"Будь-який сигнал від будь-кого щодо причетності української армії або інших сил, які виступають на українській стороні, має бути розслідуваним, якщо матиме місце подібне насильство. Повірте, буде забезпечено відкрите й повне розслідування всіх сигналів у співпраці зі спостережними групами від ОБСЄ", - наголосив постійний представник України при ООН.

Як відомо, 2 жовтня був обстріляний центр Донецька. Під обстріл потрапив Червоний Хрест, один співробітник загинув. Він був громадянином Швейцарії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...