Спостерігачі ОБСЄ визнали, що в їхній автомобіль сідали терористи

П'ятниця, 3 жовтня 2014, 20:30

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ в Україні визнає, що на початку вересня в контрольованому терористами Донецьку в один з автомобілів місії були допущені сторонні люди в камуфляжі.

Про це йдеться в повідомленні, опублікованому на сайті ОБСЄ в п'ятницю.

"СММ ОБСЄ в Україні визнає те, що трапилося на початку вересня 2014 року в місті Донецьку порушення наших власних внутрішніх правил безпеки за участю одного з наших автомобілів. СММ жалкує про інцидент, коли дві особи в уніформі сіли в наш автомобіль", - йдеться в документі.

"Ми також здійснили всі заходи, щоб запобігти повторенню настільки сумного інциденту", - додали в ОБСЄ.

Як повідомлялося, в Спеціальній моніторинговій місії ОБСЄ в понеділок заявили, що перевірять випадки, коли поблизу чи всередині автомобілів ОБСЄ були сфотографовані люди у військовій формі.

У відповідь на повідомлення ЗМІ про нібито перевезення в автомобілях місії бойовиків в прес-службі організації заявили, що "тільки члени СММ уповноважені використовувати автомобілі ОБСЄ".

Постійний представник України при міжнародних організаціях у Відні Ігор Прокопчук в п'ятницю вранці заявив, що українська сторона повинна отримати від СММ ОБСЄ роз'яснення щодо факту використання автомобілів місії членами незаконних військових формувань.

При цьому він нагадав, що відповідно до мандату діяльності місії, інформація, яку вона надає, повинна бути об'єктивною та неупередженою.

Інтерфакс-Україна

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування