Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Бойовики з "війська Донського" обстрілюють Луганщину. Є жертви - Москаль

Субота, 4 жовтня 2014, 16:40

На Луганщині місто Попасна під час "режиму припинення вогню" обстріляли бойовики 31 полку так званого війська Донського, які не підконтрольні ЛНР.

Про це заявив глава Луганської ОДА Генадій Москаль.

"3 жовтня бойовики 31 полку так званого війська Донського, котрих не контролює ЛНР, здійснили два артобстріли м.Попасна на Луганщині. О 12.43 вони обстріляли вагонний завод (потерпілих немає), а в результаті другого обстрілу, о 15.45, 1 людина загинула, 10 зазнали поранень, у тому числі 3 тяжких. Пошкоджено житлові будинки та газопровід, у результаті чого місто відключено від газопостачання", - повідомив Москаль.

За його даними, ці ж бойовики "тричі обстріляли з установки "Град" блокпост Нагвардії. Жертв немає.

Окрім того, зазначив Москаль, з "Градів" було обстріляно опорний пункт 128-ї  бригади у Мирній долині, а з 12.30 до 13.00 з мінометів — опорний пункт біля с. Троїцьке.

"З 13.05 до 13.15  це ж військо Донське обстріляло с. Оріхове Попаснянського району — в село випустили близько 10 снарядів. Жертв і руйнувань немає", - додав губернатор.

Також 3 жовтня з 15.00 до 15.45 з м. Ірміно, підконтрольного бойовикам, у бік Попасної та Гірського було випущено близько 40 снарядів. Інформації про жертви та руйнування поки немає.

З боку Веселої гори батальйони сформованих по структурі СС бойовиків "Дон" і "Заря", які не підконтрольні ні ЛНР, ні Плотницькому особисто, вчора з 22.45 до 0.35 вели інтенсивний обстріл ТЕС у м. Щастя. Жертв і руйнувань немає.

"О 23.55 вівся обстріл мосту, який охороняє 92-га аеромобільна бригада, один боєць поранений", - додав Москаль.

Під час артилерійського обстрілу м.Щастя пошкоджена лінія газопроводу, через що частина населених пунктів залишилася без газу. Вживаються заходи з відновлення нормальної роботи газопроводу.

Біля Оріхова була спроба штурму та захоплення опорного пункту 128-ї бригади. Напад відбито, один боєць поранений.

З 13.55 по 14.20 вівся обстріл із гранатометів блокпосту біля населеного пункту Оріхове-Донецьке Луганської області.

З 9.55 і протягом усього дня вівся обстріл Бахмутки.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...