В Одесі "спалили" і "поховали" Ківалова

Субота, 4 жовтня 2014, 19:15

Активісти "Ради громадської безпеки Одеси" поряд з будівлею юридичної академії організували церемонію спалення й "похорону" опудала в чорній мантії в людський зріст, на місці голови якого була прикріплена фотографія почесного президента цього вишу Сергія Ківалова.

Один з організаторів флешмобу Марк Гордієнко, що спільно з активістами Євромайдану доставив опудало до вишу на борту БТР, заявив, що вважає президента юридичної академії "уособленням корупції".

Оскільки корупцію треба викорінювати, то манекен з фото Ківалова проткнули кінжалом і під схвальні вигуки учасників акції спалили. Залишки символу "корупції" погасили вогнегасником і висипали в "траурну урну". Поряд встановили гранітну плиту з написом: "Тут спочиває корупція. Пам'ятаємо. Не любимо. Не сумуємо" й кілька вінків.

По завершенні акції плиту та вінки прибрали: їх вирішили зберігати у штаб-квартирі "Ради цивільної безпеки".

Активісти "Ради громадської безпеки Одеси" мають намір зробити усе, щоб не допустити проходження Ківалова як "уособлення корупції" до майбутнього складу парламенту.

Під час проведення флешмобу інцидентів не сталося,  правопорядок біля будівлі вишу забезпечували близько 50 міліціонерів.

Як зазначив у своєму Фейсбук активіст Віталій Уманець, участь у акції взяв і  Автомайдан. Активісти "закололи і спалили опудало корупції в Україні та встановили їй могильну плиту біля Одеської юридичної академії, яка, до речі, збудована без жодного дозволу".

"За збігом обставин зовні вони нагадували президента цієї академії, а заразом і кандидата в нардепи по 135-му округу Ківалова-Підрахуя, як і нещодавно знесений активістами пам'ятник "правосуддю", що декілька років стояв на території учбового закладу", - зазначив активіст.

Фото з Фейсбук Віталія Уманєца
 
 
 

Джерело відео - Віталій Уманець

Українська правда, Укрінформ

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування