Заступник командувача: Нацгвардійці в зоні АТО забезпечені теплим одягом

Понеділок, 6 жовтня 2014, 12:38

Перший заступник командувача Національної гвардії - начальник штабу Олександр Кривенко, заявив, що бійці Національної гвардії в зоні антитерористичної операції забезпечені теплим одягом на 100%.

Про це він розповів на прес-конференції в понеділок в Києві, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Всі бійці, які виконують завдання в зоні АТО, забезпечені на 100%. Решта бійців,... які знаходяться в пунктах постійної дислокації, до 10 жовтня будуть повністю забезпечені", - сказав Кривенко.

За його словами, на закупівлю військового обмундирування для осінньо-зимового періоду Кабінет міністрів виділив з резервного фонду 97 млн ​​грн.

Керівник відзначив, що зимова форма, термобілизна, бушлати, утеплені гумові чоботи - українського виробництва, також майже 50% спальників від українських виробників. Бушлати розраховані як на осінь, так і зиму, вони з подвійною підладкою.

Вперше українські військовослужбовці отримають підшоломники, підкасники, терморукавиці.

Раніше в Міоборони підтверджували, що у зв'язку з оголошеною часткової мобілізацією поки зимової форми вистачає не всім.

У той же час запевняли, що всі необхідні контракти вже підписані і "до 10 жовтня 2014 з урахуванням майна і нових поставок 100% військовослужбовців будуть забезпечені "по зимі".

3 жовтня прем'єр-міністр Арсеній Яценюк оглянув зразки нової форми в Міноборони.

Журналісти теж проінспектували одяг і розповіли прем'єру, що більшість зразків не витримують критики з точки зору носіння в зимовий період.

Яценюк доручив Міністерству оборони провести експертизу форми військових на предмет теплоефективності.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News