Більшість депутатів готові підтримати створення Антикорупційного бюро – Князевич

Понеділок, 6 жовтня 2014, 20:45

Фракції та депутатські групи Верховної Ради у більшості своїй підтримують ухвалення парламентом у вівторок пакета антикорупційних законів або визначаться з цього питання у вівторок уранці на засіданні фракцій і груп.

Про це сказав представник президента України в парламенті Руслан Князевич журналістам після зустрічі керівників депутатських груп та фракцій із главою Петром Порошенком увечері в Києві в понеділок.

"Дві фракції не висловили остаточної позиції, але їхня попередня позиція - не підтримують. Це фракція Партії регіонів і група "За мир і стабільність", - сказав він.

При цьому він додав: "Інші фракції або висловилися "за", або (як фракція "Батьківщина") сказали, що завтра о 9-й годині буде засідання фракції і вони (там) прийматимуть рішення".

У свою чергу лідер фракції "УДАР" Віталій Ковальчук, відповідаючи на запитання журналістів, чи всі фракції підтримують президентський законопроект (№5085) щодо створення Національного антикорупційного бюро заявив, що представники деяких фракцій і груп сказали, що у вівторок на засіданнях фракції визначатимуться з позицією за цією законодавчою ініціативою.

Він зазначив, що більшість фракцій і груп заявили про підтримку цього законопроекту.

На уточнювальне запитання, хто не підтримує проекту закону, Ковальчук заявив: "Я не можу сказати, що сьогодні хтось чітко сказав, що не підтримує. Але є депутатські групи та фракції, які завтра на фракціях розглядатимуть, чи готові вони підтримувати лише в першому читанні певний законопроект, чи одразу готові прийняти його за основу і в цілому".

Він висловив сподівання, що президентський законопроект набере достатню кількість голосів.

Водночас лідер фракції "УДАР" зазначив, що позачергове засідання парламенту у вівторок переважно буде присвячене антикорупційним законопроектам.

"Крім того, уряд вносить ще кілька законопроектів. Попередньо досягнуто домовленості, що ці законопроекти буде підтримано в першому читанні та за скороченою процедурою буде підготовлено і винесено на розгляд ВР 14 жовтня", - розповів Ковальчук.

Крім того, він зазначив, що парламент розгляне також проекти постанов стосовно змін адміністративних меж деяких територій Луганської області авторства голови Луганської облдержадміністрації, народного депутата Геннадія Москаля.

"Це насамперед спрямовано на те, щоб забезпечити соціальні виплати через Держказначейство на цих територіях", - пояснив Ковальчук.

За його словами, парламент також розгляне зміни до бюджету щодо належного фінансування виборів.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування