За федералізацію України виступає кожен дев'ятий українець

Вівторок, 7 жовтня 2014, 13:12

Більшість українців - 46,7% - виступають за унітарний устрій України, але з необхідністю проведення децентралізації влади та розширення прав областей.

Про це свідчать результати опитування фонду "Демократичні ініціативи ім. І.К.Кучеріва", передає Інтерфакс-Україна.

Респондентам запропонували відповісти на питання, "Яким має бути державний устрій України".

Водночас, 25,4% опитаних висловилися за унітарний державний устрій країни, коли області мають ті ж права, які мають і зараз; 11,4% респондентів висловилися за федеративний устрій України; 16,5% - вагалися з відповіддю.

На запитання "Чи хотіли б ви, щоб ваша область вийшла зі складу України і створила свою незалежну державу", 84,2% опитаних відповів "ні", 7,3% відповіли "так", 8,5% вагалися з відповіддю.

Так само на питання, "Чи хотіли б ви, щоб ваша область вийшла зі складу України і приєдналася до іншої країні", 85,8% відповіли "ні", 5,8% відповіли "так", 8,4% вагалися з відповіддю.

Національне дослідження громадської думки населення України було проведено фондом спільно з Київським міжнародним інститутом соціології з 12 по 21 вересня 2014 року.

Всього було опитано 2035 респондентів. Похибка вибірки не перевищує 2,2%. Опитування проводилося в 110 населених пунктах у всіх областях країни, крім Криму та Луганській області.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування