Військова прокуратура вилучила 2 тисячі документів по Іловайську

Вівторок, 7 жовтня 2014, 14:38

Військова прокуратура вилучила близько 2 тис. секретних документів у ході розслідування кримінального провадження по подіях біля Іловайська Донецької області.

Про це на брифінгу повідомив заступник генерального прокурора-головний військовий прокурор Анатолій Матіос, передають Українські новини.

За його словами, слідство зіштовхнулося з тим, що для розслідування цього проведення необхідна форма допуску №1, тобто допуск до ознайомлення документів з особливою важливістю.

"Ми виїхали в зону АТО й допитали фактично всі, хто на той момент залишався в секторах Д и В. Одержали й здійснили вилучення понад 2 тис. документів з їхнім описом. Тобто це бойові розпорядження, накази, переписка",- сказав Матіос.

За його словами, деякі свідки по цьому провадженню кілька разів не з'являлися на допити, коли їх викликали.

Матіос також вважає неправильним публічне обговорення причин трагедії в Іловайська, зокрема, за його словами, тимчасова слідча комісія Ради по інциденту не повинна обговорювати привселюдно ситуацію, що відбулася.

Він зазначив, що всі військові Міноборони, які були вже допитані, дали зобов'язання про нерозголошення даних досудового розслідування.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування