Україна може ввести точкові санкції проти російських компаній

Вівторок, 7 жовтня 2014, 16:06

Україна розглядає можливість введення точкових санкцій стосовно російських компаній, а не за категоріями товарів.

Про це заявив заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Роман Качур на брифінгу у вівторок, передає "Інтерфакс-Україна".

"Згідно із законом про зовнішньоекономічну діяльність, МЕРТ може вводити санкції стосовно окремих компаній, тим самим повністю забороняючи їхню економічну діяльність на території України або переходячи на режим індивідуального ліцензування. Саме з цією метою ми й оприлюднили цей список", - сказав він.

Качур наголосив, що МЕРТ провело власний детальний аналіз щодо кожної компанії і галузі, задіяних у торгівлі з РФ.

"Ми маємо розуміти, що серед цих компаній є компанії транснаціональні з глобальним капіталом, де є інтереси наших партнерів. Ми подивимося і діятимемо максимально точково, щоб не створити проблем для українських компаній", - сказав він.

При цьому Качур наголосив, що введення санкцій має бути досить ефективним і точковим, "щоб дійсно добитися ефекту, а не зашкодити своїм же компаніям, які існують на ринку".

Як повідомлялося, МЕРТ у зв'язку з ухваленням російським урядом постанови про введення мит щодо деяких товарів українського походження оприлюднило власний перелік товарів для можливого вилучення з режиму вільної торгівлі під час імпорту з РФ в Україну.

Запропоновані зміни стосуються 36 товарних груп, зокрема, продуктів харчування, предметів ужитку, залізничних локомотивів. У міністерстві уточнили, що обмеження не зачіпають критичного для України імпорту, зокрема нафти та газу.

Економічна правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування