У неділю в Україну мають прибути ще 40 спостерігачів від ОБСЄ

Вівторок, 7 жовтня 2014, 20:42

Ще 40 представників Організації з безпеки і співробітництва в Європі 12 жовтня мають прибути в Україну для участі в роботі спеціальної моніторингової місії на сході.

Про це йдеться в повідомленні СММ ОБСЄ в Україні в Twitter.

"СММ на шляху до збільшення чисельності своїх спостерігачів до 500. Ми з нетерпінням чекаємо на прибуття 40 спостерігачів у неділю", - зазначається в повідомленні.

Як відомо, в прес-службі СММ ОБСЄ заявили, що з прибуттям нових учасників місії в Україну проблем немає, і до кінця наступного тижня їх кількість сягне 300 осіб. У прес-службі зазначили, що іноземний персонал від ОБСЄ прибуває групами по 30-40 людей, раз на один-два тижні.

Моніторингова місія ОБСЄ була спрямована до України терміном на шість місяців, починаючи від 21 березня. Мета місії полягає у сприянні деескалації, зміцненні миру, стабільності й безпеки в Україні.

Наприкінці липня було ухвалено рішення щодо продовження роботи спецмісії в Україні ще на шість місяців. Крім того, ОБСЄ заявила, що має намір довести кількість спостерігачів в Україні до 500 осіб, що може бути достатнім для моніторингу дотримання припинення вогню на сході країни.

Водночас президент Петро Порошенко хоче, щоб кількість спостерігачів спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні збільшилася до 1500 осіб.

Інтерфакс-Україна

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування