У Порошенка обіцяють затвердити люстрацію до 10 жовтня

Вівторок, 7 жовтня 2014, 21:57

Президент Петро Порошенко підпише закон про очищення влади до 10 жовтня.

Про це повідомив представник президента у Верховній Раді Руслан Князевич в ефірі телеканалу "Україна" у вівторок ввечері.

"Він (Порошенко), як і обіцяв, обов'язково це зробить у терміни, визначені Конституцією - до 10-го числа (жовтня). І щойно він визначиться, ми обов'язково побачимо на сайті президента офіційне повідомлення про те, що закон набрав законної сили", - сказав він, відповідаючи на запитання про те, чому досі не підписаний цей закон.

Як повідомлялося, Верховна Рада 16 вересня з третьої спроби ухвалила закон про люстрацію. Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк заявив, що під дію цього закону потрапляє близько 1 млн осіб. За словами глави уряду, під цей закон потрапляє вся вертикаль української влади.

Президент України Петро Порошенко 25 вересня повідомив, що ще не бачив остаточного варіанта закону про люстрацію, і закликав представників громадськості протягом 10 днів, вивчивши цей закон, внести свої пропозиції щодо дій глави держави. Разом з тим він зазначив, що має намір незабаром його підписати.

Яценюк та голова Верховної Ради Олександр Турчинов, зі свого боку, виступили за підписання і реалізацію закону про люстрацію.

У свою чергу генеральний прокурор України Віталій Ярема на прес-конференції у вівторок повідомив, що ухвалений закон про люстрацію не відповідає Конституції України та міжнародним нормам, його набрання чинності спричинить негативні наслідки.

3 жовтня Порошенко знову заявив про намір підписати цей закон, але не виключив його оновлення у випадку зауважень Венеціанської комісії.

"У мене є зауваження до закону про очищення влади, але я хочу, щоб ви знали: цей закон буде мною підписаний", - сказав глава держави у Львові.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування