Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Яценюк окреслив тимчасові варіанти щодо газу

Середа, 8 жовтня 2014, 12:50

Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк наголошує на двох варіантах вирішення газової проблеми для України, обидва вони – тимчасові.

"Зараз в українських газових сховищах знаходиться 16,7 мільярда кубічних метрів газу", - нагадав він на засіданні уряду.

Яценюк наголосив, що Україна підписала контракт з норвезькою компанією Statoil – і з 6 ранку 1 жовтня почалося постачання природного газу за контрактом між "Нафтогазом України" та цим одним із найбільших світових енергетичних операторів.

"Щоби пройти зиму, Україні додатково необхідно придбати близько 5 мільярдів кубічних метрів газу. У нас є два варіанти вирішення цієї проблеми", - повторився Яценюк.

"Перший варіант – ми разом із Європейським Союзом проводимо спільну енергетичну політику, аби підписати тимчасову угоду на постачання природнього газу до того моменту, доки Стокгольмський арбітражний суд остаточно не вирішить спір між "Нафтогазом" і "Газпромом", - сказав він.

"Другий варіант: якщо така угода не буде досягнута в рамках тристороннього формату, де Україна і Європейський Союз мають спільну позицію, а третя сторона – це Російська Федерація, – Україна звернулася до суду, щоб отримати тимчасове рішення суду, яке би встановило відповідну ціну і умови постачання такого природнього газу до винесення остаточного вердикту Стокгольмським судом", - додав прем’єр.

Яценюк наголосив, що НАК "Нафтогаз України" – у постійному зв’язку з європейськими партнерами, Київ чітко визначив свою позицію щодо умов підписання тимчасової угоди. "Будемо очікувати на подальші перемовини і рішення", - сказав прем’єр.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування