Під Маріуполем сили АТО і бойовики поки стоять на старих позиціях

Середа, 8 жовтня 2014, 13:26

Українські сили та сили бойовиків, з важкою артилерією залишаються на свої місцях, попри підписаний меморандум.

Про це повідомив речник РНБО Андрій Лисенко, коментуючи слова командира Азова про те, що нібито російські війська, скористались відходом сил АТО і зайняли 40 кілометрів буферної зони.

"Справа в тому, що буферна зона за домовленостями має бути 30 км: 15 вбік від лінії зосередження важких озброєнь і 15 км в бік території, яку контролюють терористи. Проте, ця зона поки що виглядає лише документальною є лінії на карті", - сказав він.

"Але за домовленостями, за меморандумом 19 вересня, з цієї зони терористичні організації не відвели важке озброєння, яке має артилерію, або стволи калібром більше 100 мм. Тому ця зона поки лишається планом для подальшої дії, як терористичних угрупувань, так і українських військових, бо вони лишаються на своїх позиціях и прикривають свої війська артилерією", - сказав Лисенко.

Він констатував зменшення інтенсивності пострілів із застосуванням важкої артилерії.

Лисенко сказав, що після того, як домовленості в цій зоні запрацюють, ця територія стане зоною безпеки, в якій не будуть відбуватися артилерійські обстріли, будуть зняті всі інженерні мінні загородження і тут працюватимуть представники спільної робочої групи, які контролюватимуть режим припинення вогню і домовленостей, досягнутих у Мінську.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування