ЦВК нагадала жителям Донбасу і Криму, як проголосувати в інших областях

Середа, 8 жовтня 2014, 13:39

Центральна виборча комісія дозволила виборцям Донецької та Луганської областей тимчасово змінити місце голосування і нагадала, що це можна зробити до 20 жовтня.

Про це у середу під час прес-конференції заявила заступник голови ЦВК Жанна Усенко-Чорна, повідомляє УНІАН.

За її словами, громадяни повинні до 20 жовтня звернутись до органів ведення Держреєстру виборців, написати відповідну заяву та надати паспорт. Якщо ж паспорт втрачено, то громадяни можуть надати тимчасове посвідчення громадянина України.

"ЦВК передбачила, що жодних документів, які підтверджують необхідність зміни місця голосування, додавати не потрібно. Лише паспорт і заява", – сказала Усенко-Чорна.

Вона зазначила, що зразок такої заяви є на сайті ЦВК, а органи ведення реєстру виборців мають відповідні інструкції, щоб оперативно опрацьовувати звернення.

В той же час Усенко-Чорна наголосила, що такий механізм діє для виборців Донецької, Луганської областей, а також для АР Крим, а громадяни з інших областей повинні надати документ, який засвідчує необхідність зміни місця голосування.

"За результатами розгляду такої заяви кожному громадянину, який змінив місце голосування, видається посвідчення. І наступний крок – завдяки автоматизованій системі реєстру, громадянин вноситься до списку виборців", – додала вона.

Заступник голови ЦВК також наголосила, що такі виборці зможуть отримати лише бюлетень для голосування за партію у загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі. За мажоритарників вони проголосувати не зможуть.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування