Лідер бойовиків: Після "перемир'я" ми відвоювали 38 населених пунктів

Середа, 8 жовтня 2014, 15:23

Самопроголошений прем'єр "ДНР" Олександр Захарченко заявляє, що за час припинення вогню бойовики відвоювали 38 населених пунктів.

Про це він заявив в інтерв'ю російському журналу Російський Репортер

"Щоб ти розуміла — з моменту підписання мною угод п'ятого вересня й по друге жовтня ми відвоювали тридцять вісім населених пунктів", - заявив Захарченко.

Відповідаючи на уточнення, чи не означає це, що це було порушення перемир'я, він сказав:

"Ні! У жодному разі! Ми стріляли у відповідь! Завжди й постійно. Жодного разу — перші".

Захарченко також розповів про своє ставлення до російського президента Володимира Путіна.

"Як ти думаєш, Путін в очах усього цивілізованого світу — варвар? Варвар. Але якщо я пишаюся цією людиною, то тоді, яка мені різниця? Завдяки йому пробудилося те, що дрімало в душах мого покоління. Він дав нам шанс щось змінити. Якщо в нас не вийде, ми вмремо — не фізично, а морально. Моральна смерть — це найстрашніше. Умре наш дух", - вважає він.

На запитання, якщо Путін зрадить, він відповів: "Ти ставиш провокаційне запитання. Але Путін ніколи нас не зрадить. Вважай, що це моя чуйка".

Як відомо, у прес-центрі АТО заявляють, що не стріляють першими у бік бойовиків. Бійці в коментарях "Українській правді" розповідали, що після перемир'я вони були змушені щораз запитувати дозволу на вогонь у відповідь під час атак на них з боку бойовиків. Принаймні, саме так було в аеропорту Донецька.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування