У ЦВК просять ГПУ розібратись, чому Хорошковському можна, а іншим - ні

Середа, 8 жовтня 2014, 15:45

Заступник голови ЦВК Жанна Усенко-Чорна оскаржуватиме у вищих інстанціях дії окремих суддів, які в дуже суперечливі способи поновлюють деяких кандидатів у депутати.

Про це вона повідомила на прес-конференції в середу, повідомляє Укрінформ.

"Я планую звернутися до Генпрокуратури, Верховної Ради, Вищої ради юстиції, до Вищої кваліфікаційної комісії суддів з тим, щоб було надано відповідну оцінку діям суддів", - заявила вона.

"У межах одного й того самого суду, в межах одних і тих же фактичних обставин, виносяться абсолютно протилежні за своїм змістом судові рішення", - пояснила Усенко-Чорна.

Вона переконана, що подібні судові рішення призводять до дискримінації громадян у їхніх правах.

"Тобто, одним кандидатам (судді кажуть - ред.) - "так", а іншим, у такій саме ситуації, - "ні". Така практика є дуже суперечлива. Така практика Вищого адміністративного суду, який зобов'язаний стежити за тим, щоб однаково застосовувалося законодавство, породжує серйозні проблеми у діяльності ЦВК", - заявила вона.

Як відомо, саме ВАСУ підтвердив рішення Київського апеляційного адмінсуду дозволити Валерію Хорошковському та Святославу Піскуну балотуватись в депутати, хоч вони не проживали в Україні останні 5 років.

У той же час Київський апеляційний адміністративний суд за такиж же обставин відмовив 57 номеру списку "Народного Фронту" Олександру Городецькому у його позові визнати незаконною відмову у реєстрації.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...