Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україна готова до переговорів із Росією щодо кордону - МЗС

Середа, 8 жовтня 2014, 15:57

МЗС України не проти проведення переговорів із Росією щодо демаркації кордону.

Про це на брифінгу заявив начальник управління інформаційної політики департаменту політики й комунікацій МЗС Євген Перебийніс, передають Українські новини.

Зокрема, відповідаючи на запитання журналістів про те, чи велися переговори між МЗС України й Росії про демаркацію кордонів у зв'язку з реалізацією проекту "Стіна", він сказав:

"Ми готові до двосторонньої демаркації кордонів, якщо Росія буде демонструвати конструктивний підхід до питання, а якщо Росія буде в однобічному порядку блокувати це питання, Україна має повне право здійснити демаркацію в однобічному порядку".

При цьому Перебийніс додав, що у випадку блокування процесу демаркації кордонів однією стороною - інша має право також здійснювати процедуру демаркації самостійно.

"Ґрунтуючись на міжнародному досвіді, урядом України було ухвалене рішення про проведення однобічної демаркації", - додав він.

Він також нагадав, що раніше між країнами вже велися переговори й консультації про двосторонню демаркацію кордонів, але в 2013 році російська сторона в однобічному порядку припинила всі роботи й консультації із цього питання.

Як повідомлялося, Кабінет міністрів має намір виділити ще 6 млн гривень на реалізацію проекту "Стіна".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...