Гелетей переконаний, що "він на своєму місці"

Середа, 8 жовтня 2014, 16:54

Міністр оборони Валерій Гелетей вважає, що його дії відповідають займаній посаді через те, що командири військових підрозділів йому довіряють.

Про це він розповів на прес-конференції у середу, відповідаючи на питання, чи відчуває він особисто свою провину за прорахунки керівництва АТО під час бойових дій.

Перед цим присутні на прес-конференції командири військових підрозділів розповіли, що практично не мають претензій до діяльності міністра.

"Але найвищою оцінкою для мене є довіра командирів. Доки вони довіряють генералам і йдуть виконувати команди без запитань, доти я вважаю, що я на своєму місці", - сказав Гелетей.

Коментуючи інформацію про те, що згідно із висновками ГПУ "винними у трагедії в Іловайську вважається лише батальйон Прикарпаття, який відкрив тили інших підрозділів", Гелетей порадив дочекатися кінця розслідування та офіційних висновків прокуратури та судів, "оскільки ситуація по кожному бійцю є неоднозначною".

"Ми відсторонили кількох людей з посад, але це лише відсторонення, тобто це ще не означає, що людина винна. Я не є суддею, але такі рішення є і кадрові зміни будуть", - сказав він.

Він також заявив, що не може сам себе оцінити. "Думаю, що оцінювати себе не зовсім правильно. Але наприклад я був на саміт НАТО і чув найвищі оцінки Українським Збройним Силам, тому що у них є супутники і розвідка, яка їм доповідає, що ми зупинили російську агресію. Тому оцінка таких фахівців для мене надважлива", - сказав Гелетей.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...