Порошенко попросив бійців АТО подивитись йому в очі

Середа, 8 жовтня 2014, 18:19

Президент Петро Порошенко вважає, що підрозділи, які героїчно себе проявили під час антитерористичної операції, не мають бути розформовані.

Про це він сказав під час зустрічі з бійцями та командирами 51-ї окремої механізованої бригади Сухопутних військ ЗСУ в середу, повідомляє прес-служба президента.

Зазначається, що на початку зустрічі президент закликав "усіх присутніх чесно, дивлячись очі-в-очі, розповісти про перебіг подій за весь час несення служби в зоні АТО".

 Фото прес-служби президента

"Нам потрібно дати правдиву оцінку цим діям. Треба бути чесними. Там, де воювали, - треба визнавати героїзм цих бійців. Там, де були факти дезертирства, - треба відповідати", - сказав Порошенко.

Окремі підрозділи 51-ї бригади проявили героїзм у боях за Савур-Могилу та у звільненні багатьох населених пунктів на Донбасі.

Особливо президент відзначив героїзм розвідників з батальйонно-тактичної групи "Колос", яка однією з перших взяла під контроль Савур-Могилу; протитанковий артилерійський підрозділ, який знищив значні сили противника; ремонтну бригаду, яка, попри обстріл, виконувала свої обов’язки, та танковий підрозділ, який здійснив рейд на ворога під час виходу наших військ під Іловайськом.

З іншого боку, в цій частини було зафіксовано близько чотирьох десятків випадків дезертирства, а події під Волновахою стали соромом для Української армії, коли в результаті пияцтва та непрофесійних дій загинуло багато військових, зазначають у прес-службі глави держави.

"Нам потрібна правда, якою б вона не була", - наголосив президент.

За словами президента, підрозділи, які героїчно себе проявили, не мають бути розформовані.

"Вони мають у повному складі зі збереженням своїх традицій стати основою нової бригади, - заявив президент. - Ті ж випадки, коли військовослужбовці проявили слабкість духу та стали дезертирами, будуть об'єктивно розслідувані".

За рішенням Порошенка, основою 14-ої механізованої бригади стануть бійці з 51-ої бригади.

Також президент доручив в.о. командира бригади представити бійців, які проявили мужність, до нагород.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування