Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Спікер Держдуми Росії: Україна анексувала Крим у 1991 році

Четвер, 9 жовтня 2014, 09:19

Спікер Державної Думи Російської Федерації Сергій Наришкін вважає, що міжнародне співтовариство має визнати, що Україна анексувала Крим у 1991 році.

Про це він заявив у середу, 8 жовтня, на засіданні Ради законодавців, передає "Крим. Реалії" із посиланням на "Московский комсомолец".

За словами спікера РФ, міжнародна спільнота вже дійшла до визнання того, що саме спроба депутатів Верховної Ради України скасувати закон про російську мову стала однією з причин протестних настроїв у країні.

"Те, що ця небезпечна ініціатива стала однією з причин протестів, відзначають вже і міжнародні експерти. Ми переконалися в цьому і на нещодавній сесії Парламентської Асамблеї ОБСЄ", - заявив Наришкін.

На його думку, така готовність Заходу "визнати правду зміцнює надію на розвиток діалогу".

Наришкін заявив, що "спроба української влади утримати Крим з порушенням і міжнародного, і національного права" має отримати оцінку міжнародної спільноти.

"Тому сьогодні важливий докладний аналіз правової історії Криму, щоб у світі розуміли різницю між подіями на початку 1990-х років, по суті, анексії Криму Україною, і самовизначенням кримчан у 2014-му", - заявив голова Держдуми РФ.

Російський спікер стверджує, що київська влада протягом понад 20 років робила ставку на створення міжнаціональної напруги, недовіри і ворожнечі в Криму, заохочувала історичні спекуляції і не була зацікавлена у вирішенні проблем ні "руських" жителів Криму, ні кримськотатарського народу, ні представників інших національностей.

"Києву був потрібен такий півострів, де жителі не здатні об'єднатися і самостійно вирішити нагальні політичні та соціально-економічні завдання", - вважає Наришкін.

Він повідомив, що наприкінці листопада група депутатів Держдуми планує відвідати Крим, де разом із регіональними законодавцями обговорюватиме перебіг "правової інтеграції двох суб'єктів", проблеми перехідного періоду, також звіт про стан російського законодавства.

Як відомо, наприкінці лютого до Криму увійшли російські війська, техніка, а також український півострів заполонили російські "козаки", які увійшли у так звану "самооборону". Вони силою витиснули з АРК українських військових та частину проукраїнськи налаштованих громадян.

А 16 березня 2014 року за підвищеної військової присутності російські "маріонетки" провели на території Криму і міста Севастополя так званий "референдум про статус півострова", за результатами якого Росія включила Крим до складу РФ.

Ні Україна, ні Європейський союз, ні США не визнали це голосування і вважають, що Росія окупувала та анексувала Крим.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування